Ciasteczka jaglane z rodzynkami
Szybka i zdrowa przekąska bez pieczenia :) ciastka jaglane z płatkami owsianymi i rodzynkami.
Przepis:
- 200 g płatków jaglanych
- 100 g namoczonych daktyli
- 50 g płatków owsianych błyskawicznych
- 50 g mąki migdałowej
- 50 g rodzynek
- 10 g jogurtu naturalnego
- przegotowana ciepła woda (w przypadku gdy ciasto jest za suche i zbyt kruche)
Wszystkie składniki łączymy i ugniatamy na jednolitą masę. Odstawiamy na ok. 30 minut, aby składniki się dobrze połączyły i formujemy ciastka. Ponownie odstawiamy na ok. 15 min. Gotowe :)
Jeżeli ciastka są mało słodkie, można dodać słodzika lub miodu, aczkolwiek daktyle i rodzynki same w sobie są bardzo słodkie i nie ma potrzeby podbijać kalorii.
Komentarze
Prześlij komentarz