Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej niepalonej
Kaszę gryczaną można spożywać nie tylko na słono. Jak widać można z niej zrobić również coś słodkiego i smacznego. :)
Przepis:
Smacznego! :)
Przepis:
- Ciasto
- 5 jajek
- 100 g cukru trzcinowego
- 140 g mąki lnianej
- 160 g kaszy gryczanej niepalonej
- 150 g czekolady gorzkiej min, 70%
- 50 ml oleju kokosowego
- 100 g żurawiny suszonej
- cukier waniliowy
- 5 g sody oczyszczonej
- Polewa
- 200 g jogurtu naturalnego
- 10 g miodu
- 10 g oleju kokosowego
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtxOym2R-JKPKK_rRrT6a5OREn6AlX4Ou3LLAzZtmYRwWNf7coDyK3jtnwjq5dBKbl-_TGKwWbmUnfGXkxPuU2WxcyRqxtcCS_kZdoQa4BBfLucitCo5_P_WTyy3hp7TOiPipjt_YSq0vW/s400/IMG_20171112_161611.jpg)
Smacznego! :)
Komentarze
Prześlij komentarz