Mini roladki naleśnikowe z farszem

Przecież nie samym słodkim człowiek żyje :). Mini roladki naleśnikowe z farszem to coś w sam raz na przekąskę, kolację, czy śniadanie.
Ciasto naleśnikowe:
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego
  • 1/3 szklanki mleka 
  • 1/3 szklanki wody
  • 5 g oleju kokosowego bezzapachowego płynnego 

Wszystkie składniki mieszamy. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy wody. Rozgrzewamy patelnie. Wylewamy ciasto i smażymy bez tłuszczu z obu stron. 

Farsz:
  • 50 g twarogu chudego
  • 50 g tuńczyka z wody
  • 50 g awokado
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • jeden pomidor
Twaróg, tuńczyka, awokado i przyprawy blendujemy na jednolita masę. Pomidora należy sparzyć i obrać ze skórki a następnie pokroić w drobną kostkę.

Naleśniki smarujemy farszem na całej powierzchni, posypujemy odrobiną pomidora i zawijamy w rulon. Kroimy na małe roladki i wedle uznania można posypać pokrojoną natką pietruszki :)

Komentarze

Popularne posty