Mini roladki naleśnikowe z farszem
Przecież nie samym słodkim człowiek żyje :). Mini roladki naleśnikowe z farszem to coś w sam raz na przekąskę, kolację, czy śniadanie.
Ciasto naleśnikowe:
- 3/4 szklanki mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki wody
- 5 g oleju kokosowego bezzapachowego płynnego
Wszystkie składniki mieszamy. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy wody. Rozgrzewamy patelnie. Wylewamy ciasto i smażymy bez tłuszczu z obu stron.
Farsz:
- 50 g twarogu chudego
- 50 g tuńczyka z wody
- 50 g awokado
- sól do smaku
- pieprz ziołowy do smaku
- jeden pomidor
Twaróg, tuńczyka, awokado i przyprawy blendujemy na jednolita masę. Pomidora należy sparzyć i obrać ze skórki a następnie pokroić w drobną kostkę.
Naleśniki smarujemy farszem na całej powierzchni, posypujemy odrobiną pomidora i zawijamy w rulon. Kroimy na małe roladki i wedle uznania można posypać pokrojoną natką pietruszki :)
Komentarze
Prześlij komentarz