Wegańskie praliny z kaszy gryczanej

Tym razem coś dla miłośników diety wegańskiej.
W sieci krąży bardzo wiele przepisów, jednak niewiele spośród nich jest kompozycjami oryginalnymi.
Jeśli jesteście amatorami pralin, (często też nazywanych ziemniaczkami) mam dla was propozycję. Oto przepis na wegańskie praliny z kaszy gryczanej niepalonej. W przeciwieństwie do tych sklepowych, jesteśmy pewni, co jemy.
Przepis:
- 1,5 woreczka kaszy gryczanej białej
- 90 g płatków owsianych błyskawicznych
- 100 g gorzkiej czekolady min. 70%
- 25 g oleju kokosowego
- szczypta cynamonu
- 100 g namoczonych daktyli
Kaszę gryczaną gotujemy jak w instrukcji. Po ugotowaniu blendujemy kaszę. Czekoladę rozpuszczamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. W międzyczasie pozostałe składniki mielimy/blendujemy i dodajemy rozpuszczoną czekoladę z olejem. Ponownie blendujemy masę i formujemy kulki.
Komentarze
Prześlij komentarz