Bułeczki twarogowe
Nowa dieta, nowe pomysły :)
Bułeczki twarogowe bez glutenu i laktozy (stosowane w diecie z zespołem jelita drażliwego)
Bułeczki twarogowe bez glutenu i laktozy (stosowane w diecie z zespołem jelita drażliwego)
Składniki:
Przepis:
Twaróg rozgniatamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki, Następnie zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie formujemy kulki (około 6 sztuk), Ilość zależy od tego jakiej wielkości chcecie bułeczki. Będą się wydawać na niesklejone ale po upieczeniu jest wszystko dobrze :). Pieczemy 20 minut na 180 stopniach w termoobiegu.
Smacznego!
- 250 g sera twarogowego bez laktozy
- 125 g mąki gryczanej
- 125 g mąki ryżowej
- 1 jajko
- 30 ml oleju/oliwy/olej kokosowy
- 30 g pestek z dyni
- 2 g soda oczyszczona
- przyprawy: papryka słodka, pieprz ziołowy, sól, zioła prowansalskie
Przepis:
Twaróg rozgniatamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki, Następnie zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie formujemy kulki (około 6 sztuk), Ilość zależy od tego jakiej wielkości chcecie bułeczki. Będą się wydawać na niesklejone ale po upieczeniu jest wszystko dobrze :). Pieczemy 20 minut na 180 stopniach w termoobiegu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz