Kit Kat Crunchy
Wiem, mnóstwo jest pomysłów, czy przepisów na tego typu batoniki, ale moja dieta wymaga rygorystycznego cięcia różnych składników. Przecież nie można sobie wszystkiego, co chwilę odmawiać :). Osoby cierpiące na zespół jelita drażliwego też muszą jeść smakołyki. Usiadłam, pomyślałam i o to jest Kit Kat Crunchy w wersji zdrowej FODMAP!
Składniki:
Składniki:
Biszkopt
Masa
Domowa Ricotta
Polewa
W porównaniu do sklepowych trochę różni się w smaku, ale za to posiada wiele składników odżywczych. Idealna przekąska pomiędzy treningami, przed lub po :)
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
kcal 162,1
węglowodany 14,98 g
tłuszcze 9.96 g
białko 4,18 g
Smacznego 🤗
- 3 jajka
- 1 szt cukinia (ok. 200 g)
- 5 g soda oczyszczona
- 130 g mąka ryżowa
- 20 g cukru trzcinowego zmielonego na puder (można dodać erytrol, ksylitol etc. - dieta FODMAP wyklucza)
Masa
Domowa Ricotta
- 0,5 l mleka
- 0,5 cytryny
- Śmietanka z jednej puszki mleka kokosowego
- 15 g syropu klonowego
- 30 g masła orzechowego
- 20 g kakao
- 10 g olej kokosowy rozpuszczony
Polewa
- 20 g orzechy włoskie
- 20 g migdały
- 10 g syrop klonowy
- 10 g olej kokosowy
- 50 g czekolady gorzkiej min. 64%
W porównaniu do sklepowych trochę różni się w smaku, ale za to posiada wiele składników odżywczych. Idealna przekąska pomiędzy treningami, przed lub po :)
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
kcal 162,1
węglowodany 14,98 g
tłuszcze 9.96 g
białko 4,18 g
Smacznego 🤗
Komentarze
Prześlij komentarz